Articol

casca de protectia alpinism utilitar

Diferenţa dintre casca de căţărare şi casca de siguranță industrială – SPIDER ALPIN CLUJ

Diferenţa dintre casca de căţărare şi casca de siguranță industrială – SPIDER ALPIN CLUJ.

Există trei diferențe de bază între căștile de cățărare și casca de siguranță industrială:

  1. Cantitatea de sarcină care solicităgâtul purtătorului de cască.

-atunci când un obiect plat de 5 kg este aruncat de la inaltimea de doi metri pe vârful unei căști de cățărare, forța care solicită gâtul purtătorului nu trebuie să depășească 10 kilo Newtons (kN);

-un  corp sferic de 5 kg aruncat de la doi metri inălţime pe o cască industrială de înaltă performanță nu trebuie să exercite o forţă mai mare de 5 kN. Deci, rănile permanente sau grave ale gâtului sunt mai probabile cu o cască de căţărare.

  1. Căștile de siguranță industrială au chingițe rupte în mod deliberat pentru a evita strangularea.
  2. Căștile de cățărare sunt permise gauri de ventilație mai mari, care ar putea fi pătrunsă prin obiecte care cad, cum ar fi o bucată de metal, dalta sau șurubelniță.

Prin urmare, concluzia este următoarea : oamenii trebue să stabilească care este riscul. Apoi să-l evalueze, și să aleagă casca potrivită pentru mediul de risc adecvat. Totul este să înțelegem diferențele dintre căștile de agrement și căștile siguranța industrială. Deci să alegem un produs care va fi sigur pentru utilizare atât la locul de muncă, cât și pentru alpinism. Muncitorii au dreptul  să fie protejați la locul de muncă și să nu meargă acasă cu răni grave care ar putea fi evitate cu casca adecvată pentru activitatea desfăţurată.

Casca

Casca este un element foarte important din echipamentul de catarare, mai ales la stanca. Aceasta protejeaza impotriva eventualelor pietre pravalite sau lovirea capului de stanca in timpul caderilor necontrolate.

In escalada sportiva, datorita faptului ca aceasta se practica pe pereti verticali sau surplombati, iar riscul caderii de pietre este foarte mic, se poate renunta la casca.

Greutatea unui casti variaza intre 250 si 500 gr.

Casca este prevazuta cu chingi de legatura sub barbie si la ceafa, pentru o pozitionare stabila pe cap. Pe langa aceasta, trebuie sa asigure o buna ventilatie.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Deschide chat-ul
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?