Articol

alpinism industrial

Caracteristicile alpinismului industrial

Specificitatea lucrărilor la mare altitudine necesită costuri semnificative datorită utilizării echipamentelor scumpe pentru aceasta. Efectuarea lucrarilor la zeci de metri deasupra solului, sporeste gradul de dificulatete chiar si al operatiunii de vopsire, spălare a geamurilor sau instalare a panourilor de publicitate. Serviciile de alpinism industrial permit eliminarea instalării schelei, închirierea platformelor aeriene și utilizarea unor mecanisme de construcție costisitoare. Economisirea banilor și calitatea muncii ridicate sunt departe de singurele avantaje ale serviciilor industriale profesionale oferite de compania SPIDER ALPIN din Cluj .

Caracteristici ale profesiei

În timpul reparației și întreținerii clădirilor înalte, a diverselor instalații industriale, pasaje și poduri din întreaga lume, alpinismul industrial este în cerere. Aceasta este performanța lucrărilor la înălțime, într-un spațiu neacceptat, folosind echipamente speciale de cățărare – frânghii și cabluri, carabine, declanșatoare, un sistem bine gândit de asigurare. Specificitatea promalpului necesită absența fricii de înălțimi, capacitatea de a răspunde în mod adecvat la situații extreme. De aceea, profesia atrage foști alpinisti, speologi, schiori, alpinisti. De regulă, au o specialitate în construcții, deși unele sarcini nu necesită cunoștințe speciale. Condiția principală este respectarea măsurilor de securitate, deoarece amenințarea este uneori nu numai a lor, ci și a vieții altcuiva. Pentru a deveni alpinist industrial nu este ușor, trebuie:

• au anumite abilități;

• să fie în formă fizică excelentă;

• urmează o pregătire profesională specială;

• obțineți permisiunea de a lucra;

• îndepliniți cerințele unei profesii complexe și periculoase.

Cum funcționează profesioniștii la mare altitudine ?

Înainte de a începe munca, alpinistii industriali aleg cea mai sigură și mai rațională cale de a rezolva problema, verificați echipamentul, dacă este necesar, blocați accesul pentru trecători și avertizează asupra imposibilității parcării. Specificitatea profesiei este de a desfășura acțiuni într-o stare suspendată de o frânghie, fără sprijin, de aceea siguranța vine în prim plan. Organizarea asigurărilor, atenția specială asupra „surprizelor” meteorologice și pregătirea pentru situații extreme sunt elemente importante ale procesului. Obiectivul principal este echipamentulcare nu ar trebui să eșueze într-un moment crucial. Există câteva nuanțe aici – frânghiile ar trebui să fie doar statice (nu întinse), carabinierele sunt fiabile, iar casca nu trebuie neglijată. Alpinismul industrial este un stres fizic și psihologic destul de ridicat, la care nu toată lumea face față cu succes. Prin urmare, specialiștii reali sunt specialiști universali bine pregătiți în formă fizică excelentă. Condițiile necesare obținerii permiselor de muncă exclud probleme cardiace, frica de înălțime, tulburări ale aparatului vestibular, boli ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale și supraponderale.

Când este nevoie de alpinisti industriali ?

Atât persoanele private, cât și întreprinderile pot profita de serviciile unor profesioniști de mare altitudine. Pentru primii este sigur, pentru al doilea este mult mai profitabil decât utilizarea echipamentelor scumpe. În plus, este departe de a fi întotdeauna posibil să îl folosești, în locuri greu accesibile este pur și simplu imposibil să faci fără un prolaps. Este dificil să enumerați o listă extinsă de lucrări efectuate de lucrătorii la mare altitudine. Printre cele mai căutate:

• repararea, vopsirea și izolarea fațadelor;

• toate tipurile de acoperișuri, inclusiv curățarea zăpezii și a icicelului ;

• tăierea copacilor înalți ;

• instalarea / demontarea și întreținerea structurilor de publicitate ;

• spălarea ferestrelor și a fațadelor din sticlă ;

• prelucrarea cu acoperiri speciale și vopsirea structurilor metalice .

Beneficiile

În cele mai multe cazuri, desfășurarea unor lucrări la mare altitudine cu ajutorul alpinistilor industriali este mult mai convenabilă și, uneori, singura soluție posibilă. Indiferent de complexitatea deliciilor arhitecturale, înălțimea structurilor, amplasarea obiectului, alpinismul industrial poate rezolva probleme de orice complexitate. Printre principalele avantaje ale utilizării specialiștilor la mare altitudine:

• simplitatea fazei pregătitoare – un minim de echipamente și pregătirea operațională face posibilă reducerea semnificativă a timpului de lucru comparativ cu utilizarea echipamentelor speciale;

• nu este nevoie să opriți procesul de producție sau să restricționați mișcarea în jurul clădirii – în timpul lucrărilor desfășurate de alpinisti industriali, întreprinderea poate funcționa normal;

• nu există riscul de deteriorare a fațadei, care apare uneori atunci când utilizați leagă și alte echipamente;

• Economii semnificative de costuri – costul închirierii echipamentelor speciale, obținerea autorizațiilor, schela, livrarea și depozitarea echipamentelor nu este necesară.

Cu toate acestea, având în vedere eficacitatea promalp-ului, ar trebui să abordăm în mod responsabil alegerea performerilor.

Cui să încredințeze performanța unei lucrări complexe ?

Costul relativ ridicat al lucrărilor desfășurate la înălțime atrage mulți amatori care nu au o permisiune specială și calificări suficiente. Aceasta este plină de încălcări de securitate și posibile accidente, ca să nu mai vorbim de calitatea muncii. „Brigăzile gratuite” sunt gata să lucreze în condiții mai favorabile pentru client, de multe ori chiar și fără contract. Reevaluarea propriilor abilități și condiții fizice poate duce la consecințe nedorite fie pentru client, fie pentru contractant. Contactarea unei companii de renume cu mulți ani de experiență este o cooperare benefică reciproc, care garantează obținerea rezultatului dorit.

Nivelul și calitatea serviciilor specialiștilor companiei SPIDER ALPIN se datorează profesionalismului, responsabilității, eficienței și muncii impecabile de orice complexitate . Certificarea specialiștilor în alpinism industrial și confirmarea periodică a calificărilor sunt o condiție indispensabilă pentru furnizarea de servicii. Compania garantează fiabilitatea echipamentelor, implementarea riguroasă a tuturor cerințelor de siguranță necesare, respectarea standardelor. Calitatea impecabilă a muncii este confirmată de perioada de garanție pentru toate serviciile furnizate.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.