Alpinisti utilitari Cluj
Întreținerea fațadă clădire
  • Client: Restaurant CHIOS
  • Location: Cluj Napoca
  • Started: julie, 2018
  • Completed: august, 2018

Alpiniștii utilitari de la compania SPIDER ALPIN din Cluj au efectuat peste 1000 de lucrări în domeniul alpinismului utilitar. Acoperind construcția și renovarea fațadelor apartamentelor, caselor și clădirilor din întregul oraș.

Aceste lucrări includ diverse proiecte de construcție și finisare, cum ar fi renovarea apartamentelor și caselor. Reparația și construcția balcoanelor, placarea și finisarea balcoanelor cu bord ondulat, finisarea ferestrelor și ușilor, lipirea țevilor și multe altele.

Unul dintre avantajele alpinismului utilitar constă în capacitatea alpiniștilor utilitari de a efectua o gamă variată de lucrări și de a ajunge în locuri greu accesibile. Echipamentul utilizat permite o instalare și dezinstalare rapidă și nu necesită spațiu liber în punctul de lucru.

 

Fiecare alpinist utilitar trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a lucra în acest domeniu, iar periodic se efectuează evaluări individuale. Aceștia primesc obligatoriu o instruire riguroasă privind tehnica și echipamentul folosit. Fiind pregătiți pentru efectuarea operațiunilor de salvare și acordarea primului ajutor. De asemenea, echipamentele utilizate sunt supuse periodic verificărilor și întreținerii, respectându-se proceduri de lucru stricte.

Intotdeauna o echipa de lucru este formata obligatoriu din minim doi alpinisti utilitari, unul desemnat a fi sef de echipa.  Dupa caz, in general in conditiile de iarna se admite ca echipa sa fie formata din 4 alpinisti utilitari care sa lucrez in grupe de cate 2. Este interzis lucrul individual.

 

 

Pregătirea operatorilor alpiniști este realizată astfel încât fiecare operator să fie capabil de a se autosalva sau să-și salveze un coechipier, într-o situație dificilă. Aceștia dispun de echipamente de rezervă. Trusă de prim ajutor, echipamente de bivuac, alimente, apă de rezervă și altele, după caz. Un kit standard pentru salvări este disponibil tuturor echipelor de alpiniști utilitari, fiind alcătuit din echipament de cățărare, scripeți, corzi și ancore. Alpiniștii poartă desigur echipament individual de protecție, specific eliminării pericolului căderii în gol sau al alunecării pe o pantă înclinată.

Distritbuie
Deschide chat-ul
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?