Articol

alpinism utilitar cluj

Ce este alpinismul utilitar ?

Alpinismul utilitar este o tehnologie specială pentru efectuarea lucrărilor la mare altitudine la instalații industriale și în alte instalații în care se realizează un loc de muncă urcând sau coborând funia sau folosind alte metode de promovare și asigurare. Tehnologia permite angajatului să acceseze cele mai inaccesibile locuri fără utilizarea schele, leagăne sau mecanisme de ridicare.

Munca unui alpinist industrial este indispensabilă nu numai în construcția de clădiri. Specialiștii obișnuiți, cum ar fi un zidărie, un spălător, un pictor etc., vor fi inutili atunci când lucrează la înălțimi, în timp ce alpinistii industriali vor efectua o mare varietate de tipuri de lucrări în aer liber.

Astăzi sunt implicați în construcția de zgârie-nori , a lucrărilor de finisare, în repararea sau întreținerea fațadelor curate ale clădirii. Această muncă este considerată foarte bine plătită, dar cu un grad ridicat de pericol, prin urmare, pentru a obține această specialitate, trebuie să urmați o pregătire specială sau recalificare.

  • Nu este necesar să instalați schela și să folosiți ascensoare
  • Riscul de deteriorare a acoperirii fațadei este semnificativ redus.
  • Alpinismul industrial vă permite să lucrați în spații strânse și locuri inaccesibile.
  • În cazul lucrărilor la o altitudine foarte mare (turnuri TV, mori de vânt) sau peste apă (poduri, baraje, viaducte) – alpinismul industrial este singura opțiune posibilă pentru lucrările de vopsire și restaurare.
  • Vă permite să economisiți în utilizarea platformelor aeriene.

Alpinismul utilitar este foarte eficient si sigur, astfel incat puteti apela la un astfel de serviciu daca necesita in una dintre urmatoarele situatii: reparatii tencuieli ( fata de blocuri), vopsitorie si/sau zugraveli, montaje de suporti antene, montaje cabluri, termoizolatii (polistiren, vata), inchidere rosturi intre blocuri, jgheaburi, burlane, lucrari de intretinere silozuri, montare antene GSM, reparatii si intretineri acoperisuri inalte, liftari echipamente grele, toaletari arbori, aplicatii conducte, escaladari blocuri (deblocare usi), montaje componente de telecomunicatii, masuratori in zone greu accesibile, iluminare ambientala (de sarbatori), vopsit piloni, montaj spoturi / decoratiuni luminoase, diverse montaje in pereti si structuri de beton, etc.

Toate procesele de munca si activitatile de alpinism utilitar, respecta o serie de etape ce presupun  documentarea privind activitatea espectiva prin studiul a schite, harti, detalii tehnice, date privind prognozele meteo, date referitoare la posibilitatile de retragere, salvare si prim ajutor, toate acestea pentru ca lucrarea sa fie executata in deplina siguranta.

Toate lucrările se desfășoară fără utilizarea schelelor și a altor echipamente sigure, totul este înlocuit cu echipamente de înaltă calitate de înaltă calitate. Doar specialiștii care sunt capabili să facă față tuturor sarcinilor în mod corect, cu grijă și profesional își asumă locul de muncă. Revenind la specialiști profesioniști pentru ajutor, nu există riscul de a deteriora fațada clădirii. Datorită experienței și abilității angajaților, munca se desfășoară chiar și în cele mai inaccesibile locuri. Dar eficiența și calitatea înaltă sunt considerate unul dintre avantajele fundamentale datorită cărora serviciile sunt solicitate.

Importanța echipamentelor

Angajatul are la dispoziție toate echipamentele necesare, datorită cărora angajatul ajunge rapid și eficient la locul potrivit, executând conștient munca. Astfel de servicii produc cel mai puțin efect distructiv asupra clădirii fără a dăuna aspectului.

 

 

 

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.